Relatietherapie Achterhoek

therapie-achterhoek

Relatietherapie regio Achterhoek

Ben je op zoek naar een relatietherapeut in de Achterhoek, in de regio Breedenbroek, Ulft, Dinxperlo, Varsseveld en Aalten?

Mijn naam is Kay van der Grift. Als gekwalificeerd therapeut en relatietherapeut ben ik geregistreerd bij de NVPA, LVPW en RBCZ. Ik heb veel ervaring bij de behandeling van relatieproblemen.

Ooit was er verliefdheid, een samen- gevoel, en hadden jullie het gevoel de hele wereld aan te kunnen. En ergens weet je dat dat er nog wel is, alleen is het ver weg. Ergens zijn jullie elkaar uit het oog verloren, of zijn jullie beland in steeds terugkerende ruzies, kun je elkaar niet meer bereiken.

Het vertrouwen is geschonden, er is pijn, verdriet, gevoelens van onmacht, er is een derde in het spel. Of jullie hebben te maken met een nieuw avontuur of bereiden je voor op grote veranderingen in je leven.


Relatietherapie

In gesprek met elkaar

In relatietherapie leer je waarom jullie relatie op dit punt is beland, en welke patronen en verhoudingen in jullie relatie dat veroorzaken en in stand houden. Hoe je met uitdagingen omgaat. Door gebruik van diverse methodieken en oefeningen wordt steeds meer de kern van het probleem of uitdaging blootgelegd, en leren jullie steeds meer elkaar weer te ontmoeten.

Door in elkaars hart te kijken komt er weer verbinding in jullie relatie, en meer begrip voor elkaars anders zijn.

Samen aan het werk

Wil je de relatie weer laten werken, dan gaat dat niet vanzelf. Het is hard werken en elkaar helpen om uit de ingesleten patronen te komen. Dat vraagt durven kijken naar je eigen aandeel, en daar verantwoording voor nemen. En dat hoeft niet in een keer goed, dat mag je leren. Als jullie deze stap zetten is er grote kans dat jullie er samen uitkomen.

Soms is het nodig dat er wat meer nodig is, voor één van jullie. Bijvoorbeeld als er een probleem is dat niet voldoende aandacht heeft gekregen, zoals een slecht verwerkt verlies of een trauma. Dan kijken we wat daarvoor extra nodig is.

Afscheid nemen

Soms komen jullie er tijdens de therapie achter dat jullie niet meer samen verder willen, of niet meer in deze vorm. Dan kunnen we in de gesprekken kijken hoe jullie op een goede manier afscheid kunnen nemen van jullie relatie zoals die was.

Vooral als jullie samen kinderen hebben is het voor hen belangrijk dat jullie samen op een goede manier als ouders kunnen blijven samenwerken voor hen.


Relatietherapie

Soorten klachten en vraagstukken

Voorbeelden van thema’s waarmee je met relatietherapie aan de slag kunt:

 • Op zoek zijn naar meer verbinding, maar niet weten hoe
 • Betere communicatie
 • Omgaan met verschillen, in behoeften (seksueel, eigen ontwikkeling etc.) of identiteit
 • Samen belangrijke (verlies)ervaringen verwerken
 • Doorbreken van (vastgeroeste) negatieve patronen, zodat er verandering kan plaatsvinden
 • Leren omgaan met een (nieuw) samengesteld gezin
 • Omgaan met verliefdheid op een derde
 • Leren elkaar niet meer zo te kwetsen of pijn te doen
 • De invloed van anderen op de relatie hanteren (ex, familie)
 • Echt luisteren naar elkaar
 • Leren om uit de (macht)strijd te komen
 • Verdiepen van intimiteit
 • Seksuele knelpunten leren bespreken en overwinnen
 • Geheimen bespreekbaar maken
 • Leren praten over dromen, gevoelens, verwachtingen en hartverlangens
 • Omgaan met nieuwe avonturen zoals wonen en werken in het buitenland als expat
 • Voorbereiden op nieuwe levensfasen
 • Etc.


relatietherapie-achterhoek-kay-frank

Combi relatietherapeut en relatie systeemcoach

Om jullie sneller / nog intenser aan jullie relatie te laten werken, worden jullie in gezamenlijke sessies door mij als therapeut én mijn levenspartner Frank, relatie systeemcoach, begeleid. Het risico, dat één van jullie partijdigheid ervaart, wordt hierdoor een stuk kleiner.

Behalve dat we samen meer zien, voelen en horen, kunnen we onze aandacht beter verdelen. Cliënten voelen zich hierdoor nog meer begrepen.

Bovendien zijn wij samen een spiegel voor de relatie, waarbij zowel de vrouwelijke als de mannelijke kant weerspiegeld wordt, en zichtbaar maakt welke communicatiepatronen een rol spelen. Daarbij heeft de combi van coaching én therapie ook nog een meerwaarde omdat er meerdere invalshoeken en methodieken mogelijk zijn. Er is zowel ruime aandacht voor de dieperliggende oorzaken als voor het doelgericht zetten van nieuwe stappen.

Er wordt gekeken naar “wat er probeert te gebeuren in de relatie” waarbij de focus primair op de relatie zelf ligt en minder op de cliënten. Om jullie een spiegel voor te houden en gebruik te maken van de intelligentie en creativiteit van jullie samen.

Hebben jullie nog vragen of willen jullie een afspraak maken? Neem dan gerust contact op.

Kay van der Grift
Geregistreerd bij NVPA en RBCZ

Neem contact opIk sta geregistreerd op: relatietherapeuten.net


therapie-achterhoek Ervaringen van cliënten
Kay heeft mij geholpen om mijzelf te ontdekken. Ik kan nu verder met wat ik geleerd heb. Zij heeft me laten groeien. Ik ben daar zo blij mee ...
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak
✔ Ook 's avonds

therapie achterhoek Therapie Achterhoek
wordt gewaardeerd met 4.9 uit 5 sterren op basis van 7 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nvpa-lvpw-rbcz
therapie achterhoek Therapie Achterhoek
Iemenhorst 4
7084 BC Breedenbroek
Top