Overspel, ontrouw, vreemdgaan

therapie-achterhoek

Er is een ander

Een relatie met een derde, buiten de relatie kan diep raken en kwetsen, ook soms nog jaren later. Veel koppels hebben daar problemen mee. Vaak loopt het vertrouwen een fikse deuk op. Toch hoeft een relatie of verliefdheid op een derde lang niet altijd het einde van een relatie te betekenen. Voor veel koppels in mijn praktijk is het wel een wake-up call, en het moment om hulp in te roepen.


Vreemdgaan

Herstel

Het is vaak niet makkelijk om je relatie te herstellen; er is pijn, woede en verlies, vaak voor beide partners, en ieder op hun eigen manier. Het beschadigde vertrouwen herstellen vraagt veel moed en motivatie, en soms concessies doen.

In de therapie is er aandacht en begeleiding voor het hele scala aan heftige emoties en gevoelens die door de affaire zijn ontstaan, bij beide partners. Ook wordt onderzocht welke functie een relatie met een derde heeft. En die kan heel divers zijn, zoals behoefte aan aandacht, erkenning en spanning.

Ook gaan we na welke interactiepatronen in jullie relatie spelen die maken dat jullie relatie niet is zoals je wilt. Jullie worden begeleid om met de heftige gevoelens om te gaan en hoe daar eigen verantwoording in te nemen.

Opnieuw verder

Vaak betekent samen verder gaan na een derde dat je op een andere basis met elkaar verder gaat. Jullie worden begeleid en gestimuleerd om een realistisch beeld te scheppen over wat liefde voor jullie beiden inhoudt en betekent.

Het blinde vertrouwen dat er ooit was, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Wat overigens niet hoeft te betekenen dat een relatie daar slechter van wordt, er kan ook iets anders voor terug komen.

Hebben jullie nog vragen of willen jullie een afspraak maken? Neem dan gerust contact op.

Kay

Neem contact op
Meer over:

Relatietherapie

Relatietherapie

In relatietherapie leer je waarom jullie relatie op dit punt is beland, en welke patronen en verhoudingen in jullie relatie dat veroorzaken en in stand houden. Door in elkaars hart te kijken komt er weer verbinding in jullie relatie, en meer begrip voor elkaars anders zijn.

Relatietherapie >>


therapie-achterhoek Ervaringen van cliënten
Kay heeft mij geholpen om mijzelf te ontdekken. Ik kan nu verder met wat ik geleerd heb. Zij heeft me laten groeien. Ik ben daar zo blij mee ...
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak
✔ Ook 's avonds

therapie achterhoek Therapie Achterhoek
wordt gewaardeerd met 4.9 uit 5 sterren op basis van 7 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nvpa-lvpw-rbcz
therapie achterhoek Therapie Achterhoek
Iemenhorst 4
7084 BC Breedenbroek
Top