Persoonlijk

therapie-achterhoek

Kay van der Grift

Mensen ervaren mij als een inlevende, invoelende, rustige therapeut met compassie en warmte. Je kunt alles aan mij vertellen. Ik oordeel niet en vind niets raar waar je mee komt.

Van cliënten krijg ik vaak terug dat ze de rust die ik uitstraal als prettig ervaren. Omdat ik zelf kalm ben, voelen zij zich ook rustig en op hun gemak. Samen met mijn analytisch vermogen is dat mijn kracht.

Vanaf 1994 werkzaam in de gezondheidssector bij diverse instellingen zoals Crisisopvang, GGZ, AMC. Vanaf 2009 gestart met eigen praktijk.

Theorie en praktijk

Als kind wilde ik al werken “met mensen”. En daar heb ik dan ook veel ervaring mee opgedaan. Na mijn HBO opleiding Psycho Sociaal Werk in Amsterdam, heb ik jarenlang in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt.

Ondertussen schoolde ik mij verder als contextueel therapeut, waarvoor ik een vierjarige opleiding bij de Leerschool voor Contextuele Hulpverlening en Therapie in Utrecht volgde. Inmiddels had ik mijn eigen praktijk opgestart en ben ik verder gaan studeren bij de school voor Relatietherapie in Antwerpen, voor de opleiding partnerrelatietherapie.

In mijn werk gebruik ik dit in een mix van therapie- en coachingsvaardigheden en hart voor mijn cliënten.

Nieuwsgierig

Ik hou ervan om nieuwe dingen te leren en te lezen over mijn vakgebied. Lees boeken, vakbladen, volg intervisie en supervisie en studiedagen. Zo kan ik steeds weer vanuit een ander perspectief naar iets kijken. Ook de inzichten van cliënten tijdens de therapiegesprekken, raken en verwonderen mij steeds opnieuw.

Daarnaast ben ik graag samen met mijn kinderen en kleinkinderen en mijn partner waar ik zowel mee leef als mee werk. In mijn praktijk begeleiden we samen koppels. We leren en genieten steeds opnieuw van elkaar.

Ik vind het heerlijk om in de natuur te wandelen of te sportfietsen, en vind elke dag rust bij mijzelf door mindfulness.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Ik help je graag verder!

Kay van der Grift
Geregistreerd bij NVPA en RBCZ

Neem contact op
Mijn opleidingen, werkervaring en registraties

Opleiding

 • Post HBO-opleiding Contextuele Hulpverlening en Therapie, 4 jr. (Utrecht) 2006
 • Contextuele therapie ( Utrecht, leren over leven ) 2011
 • Opleiding Partnerrelatietherapie, 2 jr. (School voor Relatietherapie Antwerpen) 2013
 • HBO-opleiding Psycho Sociaal Werk, 4 jr. ( 1998) (Amsterdam, Hogeschool in Holland )
 • Kortdurende Oplossingsgerichte Therapie (NMW) 2008
 • Transactionele Analyse 1994
 • EMDR training 2010
 • Mindfulness 2011
 • Individueel systemisch werk ( 2020)
 • Ik-grensbewustzijn (Centre for applied bounderies 2022-2023)
 • Diverse aanvullende cursussen op het vakgebied

Werkervaring

 • Medisch maatschappelijk werker (AMC)
 • Maatschappelijk werker in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)
 • Sociotherapeut in de GGZ
 • Zorgcoördinator binnen zorg voor mensen met een verstandelijke handicap

Registraties

 • Geregistreerd bij NVPA, beroepsverening voor Psychosociaal Therapeuten
 • Geregistreerd bij LVPW, Landelijke vereniging Psychosociaal Werkenden
 • Geregistreerd bij het Beroepsregister van Agogisch en Maatschappelijk Werkers (registerplein)
 • Geregistreerd bij de VCW, Vereniging van Contextueel Werkers

Lidmaatschapsnummers

 • LVPW: 690
 • RBCZ: 401080R
 • AGB -code zorgverlener: 90-041588 en 94-100953
 • AGB- code praktijk: 90-50414
 • VCW: H11006
 • BAMW: 461000684
 • SCAG: 11266
 • KVK: 32170905

Ik sta verder geregistreerd op therapiepsycholoog.com en angstfobietherapie.com


therapie-achterhoek Ervaringen van cliënten
Kay heeft mij geholpen om mijzelf te ontdekken. Ik kan nu verder met wat ik geleerd heb. Zij heeft me laten groeien. Ik ben daar zo blij mee ...
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak
✔ Ook 's avonds

therapie achterhoek Therapie Achterhoek
wordt gewaardeerd met 4.9 uit 5 sterren op basis van 7 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nvpa-lvpw-rbcz
therapie achterhoek Therapie Achterhoek
Iemenhorst 4
7084 BC Breedenbroek
Top