Contextuele therapie

therapie-achterhoek

Contextuele therapie

Jouw relatie met belangrijke anderen die deel uitmaken van jouw leven, is in mijn gesprekken een belangrijk uitgangspunt.

Van je familie moet je het hebben!

We worden allemaal geboren in een familieverband; familie heb je, of het nu gewenst of ongewenst is! Binnen die context, onze familie, ons gezin van herkomst, leren we, krijgen we veel mee over het leven of over overleven. Ook wordt hier het basispatroon gelegd van een groot deel van ons gedrag en gevoelens.

De manier waarop je nu met situaties of gebeurtenissen omgaat, is dus voor een belangrijk deel gevormd in relatie met deze belangrijke anderen (de context). Zowel dat wat werkt als dat wat niet werkt. Wat heb je meegekregen en wat is het effect daarvan op waar je nu mee zit. Loyaliteit, betrouwbaarheid, rechtvaardigheid, mogen zorgen, mogen geven en kunnen ontvangen zijn belangrijke thema’s die hiermee samen hangen.


Contextuele therapie

Als je in jezelf investeert, investeer je in de toekomst!

Gelukkig kun je de invloeden van die bepalend zijn geweest voor je gedrag en gevoelens, veranderen.

Ik kijk samen met jou hoe je zelf de regie kunt krijgen over wat je voelt, ervaart en doet. Hoe je zo voor jezelf kunt kiezen en toch verbonden blijft.

Bewustwording, ervaren en actie ondernemen is daarin belangrijk, en ik begeleid je daarbij. Vaak zet ik daarvoor beeldmateriaal in (“een taal erbij”), waardoor het totale plaatje (probleem, interactie en wat je daarbij ervaart) op verschillende niveaus duidelijk wordt. Ook maak ik gebruik van diverse oefeningen en opdrachten.

Beïnvloeding van deze basispatronen, is verandering voor de toekomst! Of: als je in jezelf investeert, investeer je in de toekomst!

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Ik help je graag verder!

Kay

Neem contact op


therapie-achterhoek Ervaringen van cliënten
Kay heeft mij geholpen om mijzelf te ontdekken. Ik kan nu verder met wat ik geleerd heb. Zij heeft me laten groeien. Ik ben daar zo blij mee ...
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak
✔ Ook 's avonds

therapie achterhoek Therapie Achterhoek
wordt gewaardeerd met 4.9 uit 5 sterren op basis van 7 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nvpa-lvpw-rbcz
therapie achterhoek Therapie Achterhoek
Iemenhorst 4
7084 BC Breedenbroek
Top