EMDR / Traumatherapie Achterhoek

therapie-achterhoek

Traumatische ervaringen

Ben je op zoek naar emdr-therapie in de Achterhoek in de regio Breedenbroek, Ulft, Dinxperlo, Varsseveld en Aalten?

Soms zijn gebeurtenissen die je overkomen zo heftig dat je er alleen of met hulp van je omgeving niet uitkomt. Of werken gebeurtenissen uit het verleden nog steeds op een lastige manier door in je leven, en vraag je je af of dat nog wel goed komt. Dan is er sprake van een trauma.

Veel cliënten die bij mij komen, worden op allerlei manieren geconfronteerd met schokkende gebeurtenissen, zowel privé als op je werk, of elders. Als dit de aandacht krijgt die het verdient, kun je het normaal verwerken. Maar vaak weten wij, of onze omgeving niet zo goed hiermee om te gaan, en verdringen we onze pijn en angst, wat zich dan gaat uiten in spanningen en lichamelijke of psychische klachten.

Verwerken begint bij erkennen, en stilstaan bij de pijn, vanuit een veilige omgeving. Geen veroordeling maar inlevende ondersteuning. Behandeling met EMDR-therapie kan hierin een goede optie zijn. Wanneer dat zo is wordt dit besproken en wordt in gezamenlijk overleg gekozen om dit al dan niet in je proces in te zetten.

Ik heb al veel mensen met een trauma kunnen helpen. Wil jij dat ook?


EMDR-therapie

EMDR-therapie

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort EMDR, is een kortdurende en effectieve therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van heftige en traumatische ervaringen.

Dit kan zijn een schokkende ervaring, zoals een verkeersongeval, seksueel misbruik of een geweldsmisdrijf. Maar ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van iemands leven zoals:

✓ pesten
✓ emotionele verwaarlozing
✓ laag zelfbeeld
✓ verlieservaringen
✓ akelige ervaringen op medisch gebied
✓ andere schokkende, schaamtevolle of ingrijpende gebeurtenissen die in het hier-en-nu nog steeds invloed hebben.

De belangrijkste insteek van de EMDR therapie is om jou te helpen de herinneringen aan deze akelige (traumatische) gebeurtenissen alsnog te verwerken, met de bedoeling daarmee de klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

Kay van der Grift
Geregistreerd bij NVPA en RBCZ

Neem contact opIk sta geregistreerd op emdrtherapie.net


therapie-achterhoek Ervaringen van cliënten
Kay heeft mij geholpen om mijzelf te ontdekken. Ik kan nu verder met wat ik geleerd heb. Zij heeft me laten groeien. Ik ben daar zo blij mee ...
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak
✔ Ook 's avonds

therapie achterhoek Therapie Achterhoek
wordt gewaardeerd met 4.9 uit 5 sterren op basis van 7 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nvpa-lvpw-rbcz
therapie achterhoek Therapie Achterhoek
Iemenhorst 4
7084 BC Breedenbroek
Top