Rouwverwerking Achterhoek

therapie-achterhoek

Rouw- en verliesverwerking

Als je iemand verliest gaat dat gepaard met rouw. Alles wat je ontnomen wordt en waar je je aan hecht gaat samen met rouw. Verlies kan heel ingrijpend zijn, en gepaard gaan met gevoelens van boosheid, verdriet, maar ook onzekerheid, over hoe nu verder. Of verwarrend, over of je het wel goed doet of hebt gedaan, of het wel normaal is wat je voelt.

Eigen manier

Iedereen heeft zijn eigen manier om te rouwen, er is geen goede of foute manier. Hoe je rouwt leer je in de loop van je leven, door je opvoeding, de cultuur waar je uit komt. Je rouwt op de manier die jij je eigen hebt gemaakt, zonder dat je daar misschien van bewust bent.


Rouwverwerking

Oude manieren

De manier waarop je geleerd hebt te rouwen, is misschien niet altijd effectief; het lukt je misschien tijdelijk om je hoofd boven water te houden, door je verdriet weg te stoppen.

Het kan ook zijn dat je je eenzaam en onbegrepen voelt bijvoorbeeld doordat anderen zeggen dat het nu maar over moet zijn, of over jouw manier van omgaan met verdriet een oordeel hebben. Hoe kun je dan voor jezelf zorgen in een tijd waarin jij ook veel zorg en aandacht van anderen nodig hebt?

Het kan mis gaan als “jouw manier” van rouwen die je hebt geleerd, niet meer past. Als er ook nog oude niet goed afgeronde processen van verlies een rol spelen, waardoor het nog zwaarder wordt. Je voelt je machteloos, en ziet geen uitzicht meer, weet niet meer hoe je hier uit komt.

Verandering

Elke rouw is een vorm van verandering. Jouw leven is ingrijpend veranderd zonder die ander, zonder dat ene. Jij zult verder moeten met je veranderde leven. Maar hoe doe je dat nu?

In de behandeling leer je wat wel en niet werkt van “jouw manier”. Vaak is het zo dat “jouw manier” eerder wel effectief was, maar nu niet meer. We gaan kijken waarom dat nu niet meer passend is voor jou, en hoe je het nu anders kan doen.

We staan stil bij het verlies, maken contact met dat wat er is, zonder vooroordelen. Totdat je merkt dat je zelf “mee bent veranderd”, en je merkt dat je weer zelf verder kunt.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

Kay

Neem contact op


therapie-achterhoek Ervaringen van cliënten
Kay heeft mij geholpen om mijzelf te ontdekken. Ik kan nu verder met wat ik geleerd heb. Zij heeft me laten groeien. Ik ben daar zo blij mee ...
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak
✔ Ook 's avonds

therapie achterhoek Therapie Achterhoek
wordt gewaardeerd met 4.9 uit 5 sterren op basis van 7 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nvpa-lvpw-rbcz
therapie achterhoek Therapie Achterhoek
Iemenhorst 4
7084 BC Breedenbroek
Top